Cüme axşami, 28/Марта/2024, 20:49
Приветствую Вас Qonaq | RSS
Bu günün mövzuları
Onliine olanlar
Statistika
Flag Counter
Daxil ol

Unutma!
Sorğu
Кто вы
Cemi cavab: 82
Videolar

اللهEdrikna Ya Mehdi (e.f)!الله

Qəlb təmiz olarsa dildən gözəl sözlər çıxar. Hz Əli (ə.s) ............... Mövzulara rəy yazmağı unutmayın ............

Главная » 2009 » İyun » 16 » Peygamber Efendimiz'e saygısızlık!
16:24
Peygamber Efendimiz'e saygısızlık!

18 aydır Gazze'deki halkım dünyanın en büyük hapishanesinde tutulmak suretiyle ambargonun felaketlerini yaşadı. Üzerlerine yer ve gök kapatıldı, aç bırakıldılar, abluka altına alındılar ve tıbbî ilaçlardan mahrum bırakıldılar.

Yavaş ölüm politikası son bulmamıştı ki bombardıman geldi ve dünyanın en kalabalık yeri sayılan bu küçük bölüm içinde İsrail uçaklarının bombardımanından hiçbir şey kurtulmadı. İsrail dayanaksız farklı gerekçeler ve yalanlar altında bu kan şelalesini patlattı. Zira Hamas geçen 6 ay boyunca ateşkese uydu ve başından itibaren birkaç kez ateşkesin ihlal eden İsrail'di. İsrail'in kapıları açması ve ateşkesi Batı Şeria'ya uzanması ateşkesin şartlarındandı. Fakat bunun yerine İsrail Gazze'ye ambargo uyguladı, elektrik ve su takviyesini sürekli kesti ve bu toplu yaptırımı durdurmadı, aksine hızlandırdı. Ayrıca İsrail suikast ve öldürme eylemlerini genişletti. İsrail ateşiyle 30 vatandaş ölürken yüzlerce hasta ateşkes sırasında ablukanın etkisi içindeydi. Bir başka ifade ile ateşkes sırasında İsrail sükunetten beslendi ancak benim halkım hiçbir rahat veya istikrar görmedi. Ateşkes süresi bitime yaklaştığında ablukanın kaldırılması ve Refah da dahil Gazze'nin bütün kapılarının açılması karşılığı yeni ve kapsamlı bir ateşkese hazır olduğumuzu ortaya koyduk. Fakat çağrılarımız ses bulmadı. Bununla birlikte bizler İsrail'in işgalci güçlerinin Gazze şeridinden çekilmesi sonrası bu şartlara uygun olarak yeni ateşkes yapmaya hazırız. Örneğin bu füzeler Batı Şeria'dan atılmamasına rağmen orada İsrail eliyle 50 vatandaş ölürken ve yüzlercesi yaralanırken İsrail yayılmacı politikasını sürdürdü. Sanki İsrail, topraklarımızın işgalini ve dört bir yandan kuşatılmış kantonlara bölünmesini kabullenmemizin kaderimiz olduğunu düşünüyor. İşin aslı İsrail, sadece benim halkımın evlatlarının tatbik edeceği ve buna karşın abluka, aç bırakılma, bombardıman, suikastlar, müdahaleler ve sömürgeci yerleşim birimleri elde edeceği tek taraflı bir ateşkesin peşinde. İsrail'in istediği bedava bir ateşkes.

İsrail, ABD ve Avrupalı destekçileri hiçbir gürültü olmaksızın bu dünyadan gitmemizi istemekteler ancak bizler bu sessiz ölüme teslim olmayacağız. Şu an Gazze'nin maruz kaldığı saldırı merhum lider Yaser Arafat'ın maruz kaldığının aynısıdır. Arafat, İsrail şartlarına boyun eğmeyi reddedince Ramallah'taki Mukataa'da hapsedildi. Tanklar iki yıl evini abluka altına aldı. Bütün bu önlemler onun iradesini kıramayınca zehirlenerek öldürüldüğünü hatırlatmalıyız.

Gazze 2009'a tıpkı 2008'de olduğu gibi İsrail ateşi altında girdi. Geçen yılın ocak ve şubat aylarında İsrail hava saldırıları sonucu Gazze'de 140 vatandaşın öldürüldüğünü hatırlıyoruz. 2006 Temmuz'unda Lübnan'a yönelik başarısız saldırısına başlamadan önce İsrail, Gazze semalarına 140 kişinin hayatına mal olan binlerce bomba yağdırmıştı. 1948'deki Deyr Yasin katliamından bugünkü Gazze katliamına kadar İsrail suçlarının listesi uzun. Gerekçeler değişebilir ancak gerçek aynı: Yerleşimci sömürüsü, baskı ve adaletin daimi yokluğu.

İsrailli liderlerin kaos içine girdikleri açık. Zira saldırılara açık hedefler belirlemekten acizler. Gerekçeleri halk tarafından seçilmiş Hamas hükümetini sonlandırmak ve altyapısını yıkmak ile füzeleri durdurmak arasında gidip geliyorlar. Gazze'nin iradesini kırmakta başarısız olunca beklentilerinin çıtasını düşürdüler. Şimdi sadece Hamas'ı zayıflatmaktan ve direniş gücüne nokta koymaktan bahsediyorlar. Fakat hedeflerinden hiçbirini gerçekleştiremeyecekler. Gazze halkı şu an geçmiştekinden daha fazla birlik oldu ve düşmanın kendilerini korkutmayacağı veya teslimiyete sürükleyemeyeceğinde karar kıldılar. Washington ve Avrupa'nın bir kez daha gardiyan, işgalci ve saldırganın yanında durmayı ve kurbanı kınamayı seçtiğini gözlemliyoruz. Barack Obama'nın George Bush'un felaket mirasından kurtulacağına dair umutlar besledik. Fakat başlangıcı cesaretlendirici olmadı. Zira Mumbai'deki saldırıları kınamak için hızlı şekilde hareket ederken Gazze'deki katliama 10 gün boyunca sessiz kaldı.

Fakat halkımız tek başına değil. Dünyadaki özgürlük sevdalısı kadın ve erken milyonlar, onların yanında durdu, özgürlük ve saygın yaşam uğruna verdikleri mücadelelerini destekledi. İsrail karşıtı günlük gösterileri sadece Arap ve İslam dünyasında değil, bütün dünya platformunda görmekteyiz. Bizim irademiz abluka ve bombardımanla kırılmaz ve işgale kesinlikle teslim olmayacağız.

Ürdün gazetesi El Düstur, 7 Ocak 2009

Категория: Məqalələr | Просмотров: 1138 | Добавил: Assassin | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 1
16/Июня/2009
1. Ceyhun (qedir-xum) [Material]
Allah razi olsun qardashim bu xebere gore .....

Имя *:
Email *:
Код *: