Cüme axşami, 28/Марта/2024, 11:27
Приветствую Вас Qonaq | RSS
Bu günün mövzuları
Onliine olanlar
Statistika
Flag Counter
Daxil ol

Unutma!
Sorğu
Sayta munasibetiniz
Cemi cavab: 64
Videolar

اللهEdrikna Ya Mehdi (e.f)!الله

Qəlb təmiz olarsa dildən gözəl sözlər çıxar. Hz Əli (ə.s) ............... Mövzulara rəy yazmağı unutmayın ............

Главная » 2013 » Oktyabr » 6 » HEDISLER
09:02
HEDISLER

1.Imam Baqir eleyhissalam buyurur: "Qiyamet günü bendeden soruşulan ilk emel namazdır, eger namaz qebul olunsa sair emeller de qebul olunacaqdır, eks halda sair emeller ona heç bir fayda vermeyecekdir."

2.Resuli-ekrem (s.e.s.) buyurur: "Vacib namaz Allah yaninda yaxşi qebul olunmuş min hecc ve min umreye beraberdir."

3.Allahin Peyğemberi (s.e.s.) buyurub: Aileli şexsin qildiği iki reket namaz, geceleri oyaq qalib ibadet eden ve gunduzleri ise oruc tutmaqla keçiren subay adamin emelinden feziletlidir.

4.Huseyn ibni Eli eleyhissalam buyurur: Salam uçun yetmiş savab vardir, altmiş doqquzu salam verenin, biri ise salam alanindir.

5.Imam Eli eleyhissalam buyurur: Esla heç bir şey seni axiret dunyasi uçun emel etmekden saxlamasin. Çunki furset çox azdir...

6.Resuli-ekrem (s.e.s.) buyurur: Her insan oz dostunun, yoldaşinin dininin tesiri altinda olur, ona gore de kimlerle dostluq etmeyinizde diqqetli olun.

7.Imam Eli eleyhissalam buyurur: Qeybeti eşiden qeybet eden qeder gunah qazanar.

8.Resuli-ekrem (s.e.s.) buyurur: "Namazda ele halda ol ki, sanki omrunun axirinci namazini qilirsan (namazi son derece huzuri-qelble qil, edam hokmu verilmiş şexsin edamdan qabaq qildiği son namazi kimi)."

9.Imam Eli eleyhissalam buyurur: "Eger namaz qilan şexs Rebbinin sonsuz rehmetinin onun halina nece şamil olduğunu bilseydi heç vaxt başini secdeden goturmezdi."

10.Resuli-ekrem (s.e.s.) buyurur: Bir melek her namaz vaxti nida edib deyir: Ey beni-Adem, namaza qalxin ve oz eleyhinize hazirladiğinizi (cehennem odunu namaz vasitesi ile) sondurun.

11.Resuli-ekrem (s.e.s.) buyurur: Oz namazlarinizda (son derece) diqqetli olun, çunki Allah-taala qiyamet berqerar olarken bendeni getirer ve ondan soruşduğu ilk şey namaz olar, eger onu tamam-kamal yerine yetirmiş olarsa (bağişlanmiş insanlardan olar), eks halda Cehenneme atilar.

12.Resuli-ekrem (s.e.s.) buyurur: Haram yemekle birlikde olunan ibadet, (narin) qumlar ustunde tikilen binaya oxşayir.

13.Imam Emirel-mominin Eli eleyhissalam buyurur: Her kes gece çox yatsa (yeni gece namazı qılmasa), ele emelleri itirmiş olur ki, onlari gündüz elde ede bilmez.

14.Imam Sadiq eleyhissalam buyurur: Resuli-ekrem (s.e.s.) Cebraile dedi: Mene nesihet et. Cebrail dedi: Ey Mehemmed, ne qeder istesen yaşa, onsuz da axırda öleceksen; her neyi istesen sev, onsuz da onlardan ayrılacaqsan; her ne isteyirsen emel et, onsuz da onlari göreceksen. möminin şerefi gece namazında, izzeti ise camaatin namus-qeyretine toxunmamaqdadır.

15.Imam Sadiq eleyhissalam buyurur: Uç şey möminin fexri, dünyada ve axiretde zinetidir: Gecenin axırında namaz qılmaq, xalqın malına göz dikmemek, Mehemmed (s.e.s.) övladlarından olan imamin vilayetini qebul etmek.

16.Imam Eliyyibni Mehemmed Hadi eleyhissalam buyurur: Oz ehli-eyalin qarşısında öleceyin ve seni olumden xilas edecek bir tebibin, sene komek edecek bir dostun olmayacağı günü yada sal, xatırla!...

17.Allahin Peyğemberi (s.e.s.) buyurur: Asimanin rehmet qapilari dörd yerde açılır: yağış yağdıqda, övlad ata-ananın üzüne baxdıqda, Kebenin qapısı açıldıqda ve nikah baş verdikde.

18.Allahın Peyğemberi (s.e.s.) buyurur: Aileli yatmiş şexs, Allah yaınnda gündüzleri oruc tutub geceleri oyaq qalan subaydan üstündur.

19.Imam Sadiq eleyhissalam buyurur: Salamı birinci veren Allah ve Onun Resulunun yanında en eziz şexsdir.

20.Resuli-ekrem (s.e.s.) buyurur: Bir-birinizle qarşılaşanda salamlaşıb görüşün ve bir-birinizden ayrllanda ise bağışlanmaq istemekle ayrılın.

21.Resuli-ekrem (s.e.s.) buyurur: Qeybeti terk etmek Allah yanında on min reket müsteheb namaz qılmaqdan daha ezizdir.

22.Enes ibni Malik deyir: Resuli-ekrem (s.e.s.) buyurdu: Menden alti şeyi qebul edin, cennet üçün size zamin olum.

1. Danişanda (hedis deyende) yalan demeyin;

2. Verdiyiniz vedelere xilaf çıxmayın;

3. Eger size emanet verseler, ona xeyanet etmeyin;

4. Öz gözlerinizi haramdan saxlayın;

5. Öz cinsiyyet üzvlerinizi haramdan qoruyun;

6. Ellerinizi ve dilinizi yaramaz işlerden qoruyun.
Категория: Hedisler | Просмотров: 3870 | Добавил: Muselmanka | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 1
21/Октября/2013
1. rewad naxcivanli [Material]
cox gozel

Имя *:
Email *:
Код *: